BENGKEL CITARASA CENDAWAN

AZHARI

SALAM BERSUA KEMBALI kepada pengunjung web blog e-cendawan.com

Seperti yang kita semua ketahui, perusahaan industri penanaman cendawan tiram adalah satu industri yang berpotensi untuk dimajukan. Konsep penanamannya yang unik, bersih dan ringkas disamping menjanjikan pulangan pendapatan yang lumayan menyebabkan ramai ingin menceburkan diri dalam penanaman cendawan tiram.

Seperti kebiasaannya, pengusaha cendawan memasarkan hasil tanaman cendawan mereka secara segar, iaitu menjual cendawan segar dalam pek 100gram atau 200gram dengan kadar harga antara RM1.00 ke RM2.00 satu pek. Kita mungkin pernah terdengar atau terbaca diakhbar bahawa ada pengusaha cendawan memperoleh pendapatan mencecah RM12 ribu sebulan dengan menjual cendawan segar.

Jika dijual segarpun boleh memperoleh pendapatan mencecah 5 angka. Bagaimana pula jika cendawan tiram ini dikembangkan dengan menghasilkan produk hiliran sebagai contoh dijadikan cendawan goreng rangup sejuk beku dan dipasarkan. Sudah pasti pendapatan penanam cendawan akan lebih lumayan.

Kenyataan diatas tidak boleh dinafikan. Tetapi tidak semua pengusaha cendawan tahu kaedah menghasilkan produk hiliran berasaskan tanaman cendawan ini. Untuk itu ARIELA Enterprise dengan kerjasama AKRAB NIAGA Enterprise akan mendedahkan kaedah atau teknik menghasilkan produk makanan sejuk beku berasaskan cendawan tiram ini yang nyata masih kurang lagi diusahakan di MALAYSIA.

"Bengkel Citarasa Cendawan" bagi Zon Utara akan diadakan pada 18hb MEI 2008 ini di Kuala Kangsar, Perak. Melalui bengkel ini, para peserta akan diberi pendedahan dalam menghasilkan produk makanan sejuk beku berasaskan cendawan tiram. Anda akan diajar bagaimana menghasilkan 4 jenis produk makanan sejuk beku yang berpotensi untuk dipasarkan didalam pasaran tempatan dan juga berpotensi untuk dieksport.

Bukan setakat itu sahaja, kami juga akan mendedahkan kepada anda bagaimana untuk memanfaatkan beg media cendawan yang tidak aktif lagi dengan menjadikannya sebagai baja kompos dan juga makanan untuk ternakan kambing.

JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MENGHADIRI BENGKEL CITARASA CENDAWAN INI KERANA BANYAK FAEDAH YANG BAKAL ANDA PEROLEHI.

UNTUK INFO LANJUT & PENDAFTARAN SILA HUBUNGI URUS SETIA DITALIAN 013-420 3614 atau 013-391 1265. DAFTAR SEKARANG KERANA TEMPAT ADALAH TERHAD, TARIKH TUTUP PENDAFTARAN ADALAH PADA 15hb MEI 2008.

(MUAT TURUN BORANG KURSUS DI BAHAGIAN KIRI WEB BLOG INI)