Projek Perintis Penanaman Cendawan Tiram JKK Perlop, Sg. Siput, Perak

Sabtu, 19 haribulan Januari 2008. Ariela Enterprise (e-cendawan.com) dengan kerjasama Mentah Resources telah membekalkan sejumlah 3000 bongkah cendawan untuk Projek Tanaman Cendawan Tiram Belia JKK Kg. Perlop, Sungai Siput, Perak.
Sedikit info berkenaan projek tanaman cendawan ini. Projek Perintis Penanaman Cendawan Tiram Belia JKK Kg. Perlop ini bermula atas cetusan idea beberapa belia kampung tersebut yang melihat potensi perusahaan penanaman cendawan tiram yang menjamin pulangan lumayan. Sebagai permulaan sebanyak 3000 bongkah cendawan akan ditempatkan disebuah bangsal bersaiz 10' x 10'. Untuk menjayakan projek tersebut, ahli jawatankuasa projek ini telah memilih Ariela Enterprise untuk menjayakan projek ini.

Dimasa yang akan datang, ahli jawatankuasa projek dengan kerjasama JKK Kg. Perlop mensasarkan sebanyak 30 ribu bongkah cendawan untuk diusahakan dibawah rancangan Projek Tanaman Cendawan JKK Kg. Perlop.

Kami di Ariela Enterprise (e-cendawan.com) mengucapkan tahniah atas daya usaha belia-belia Kg. Perlop yang telah berusaha untuk memperkasakan bidang pertanian terutamanya dalam tanaman cendawan tiram kelabu. Tidak dilupakan juga buat Saudara Rasul dari Mentah Resources diatas kerjasama yang telah diberikan. Semoga jalinan kerjasama antara Ariela Enterprise dan Mentah Resources akan terus terjalin dalam menyemarakkan lagi industri tanaman cendawan tiram di Malaysia.

No comments: